13:12 12.01.2015

У Берліні до кінця дня відбудеться зустріч глав МЗС та їхніх заступників у "нормандському форматі" - Перебийніс

2 хв читати
У Берліні до кінця дня відбудеться зустріч глав МЗС та їхніх заступників у "нормандському форматі" - Перебийніс

Зустріч глав зовнішньополітичних відомств України, РФ, ФРН і Франції з урегулювання ситуації на сході України має відбутися у Берліні увечері в понеділок, а перед цим відбудеться зустріч їхніх заступників, повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс.

"Планується, що зустріч міністрів закордонних справ розпочнеться сьогодні увечері орієнтовно о 18.00. До цього там само, у Берліні, мають відбутися консультації на рівні заступників міністрів", - заявив Є.Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За словами спікера МЗС України, нині триває робота з вироблення документа, метою якого є узгодження плану виконання всіх пунктів Мінських домовленостей.

"Нормандський формат" переговорів передбачає участь представників Росії, України, Франції та Німеччини.

Як повідомлялося, 29 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що чергова зустріч у "нормандському форматі" з урегулювання ситуації на сході країни на вищому рівні відбудеться 15 січня в Астані.

У ЄС 9 січня заявили, що зустріч президентів у "нормандському форматі" поки що не підтверджено.

Міністри закордонних справ України, РФ, ФРН і Франції в телефонній розмові 9 січня ухвалили рішення про особисту зустріч у Берліні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що участь Росії в зустрічі в "нормандському форматі" 15 січня в Астані залежатиме від результатів підготовчої роботи на експертному рівні.

"У випадку якщо підготовка до зустрічі 15 січня вступить у прикладну стадію, ми зробимо відповідну заяву з приводу участі в ній президента Путіна; поки що триває підготовча робота на експертному рівні, й наші подальші дії залежать від її результатів", - заявив Д.Пєсков, слова якого наводить у понеділок газета "Ведомости".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА