14:18 22.10.2014

Спостерігачі спецмісії ОБСЄ не підтверджують використання українськими військовими касетних боєприпасів

2 хв читати
Спостерігачі спецмісії ОБСЄ не підтверджують використання українськими військовими касетних боєприпасів

У спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ заявляють, що українські бійці не використовують касетних боєприпасів у зоні проведення антитерористичної операції (АТО).

"У нас близько 90 спостерігачів в Східній Україні. Якби ми щось подібне побачили, то ми це зафіксували б, проте на сьогодні такого не було. Усе, що ми маємо сказати щодо боєприпасів або обстрілів, з'являється в наших щоденних звітах. До цього часу в наших звітах не було нічого про це", - сказав спікер СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків у коментарі виданню "Німецька хвиля", коментуючи звіт міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

Як відомо, в щоденних звітах спостерігачів ОБСЄ фіксуються всі випадки обстрілів на Донбасі. Спостерігачі негайно виїжджають на місце інциденту, як тільки про нього стає відомо.

У прес-релізі міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, поширеному 21 жовтня, зазначено, що під час тижневого розслідування на сході України експерти організації зафіксували факти широкого використання касетних боєприпасів у бойових сутичках у більш ніж десяти міських і сільських районах.

Хоча в багатьох випадках неможливо встановити, хто саме є відповідальним за застосування цієї зброї, виявлено докази, що свідчать про те, що українські військові використовували касетні боєприпаси під час обстрілу Донецька 2 та 5 жовтня. В результаті одного з обстрілу був убитий швейцарський співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, йдеться в повідомленні HRW.

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що українські військові за весь час проведення АТО на сході України не застосовували і не застосовують заборонених міжнародними договорами боєприпасів.

У Міністерстві закордонних справ України також заявили, що українські військові не використовують касетних боєприпасів у зоні проведення АТО.

"Сили АТО ніколи не використовували і не використовують такої зброї (касетні боєприпаси - ІФ)", - заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА