09:59 15.09.2014

Київ закликає міжнародну спільноту засудити проведення РФ "виборів" у Криму

1 хв читати
Київ закликає міжнародну спільноту засудити проведення РФ "виборів" у Криму

Україна закликає міжнародну спільноту засудити проведення Російською Федерацією виборів в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь.

"МЗС України рішуче засуджує проведення Російською Федерацією 14 вересня 2014 року так звані "вибори до Держрад и" на тимчасово окупованій території Автономн ої Республі ки Крим та м. Севастополь. АР Крим і м. Севастополь були, є і будуть невіддільною частиною суверенної Української держави, на яку поширюється дія Конституції та законів України", - ідеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у неділю.

Київ заявляє, що влаштовані РФ на території Криму так звані "вибори" є нелегітимними, а їхні результати з юридично-правового боку не матимуть ніяких наслідків для нинішнього статусу Автономної Республіки Крим і м. Севастополь у рамках міжнародно визнаних кордонів України.

"Усі причетні до організації та проведення "виборів" відповідатимуть згідно з чинним законодавством України", - зазначено в заяві.

Крім того, Київ очікує, що цивілізований світ дасть належну оцінку "протиправним діям російської окупаційної влади, яка й далі чинить утиски, дискримінацію та репресії проти кримських татар, українців і представників інших національностей, які не змирилися й ніколи не змиряться з окупацією АР Крим".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА