10:31 13.09.2014

Мільярдер Бренсон сподівається за допомогою B Team переконати Путіна зупинити конфлікт на Донбасі

3 хв читати
Мільярдер Бренсон сподівається за допомогою B Team переконати Путіна зупинити конфлікт на Донбасі

Продовження війни на Донбасі сьогодні невигідне нікому і міжнародні бізнес-лідери мають спробувати переконати в цьому президента Росії Володимира Путіна, заявив відомий підприємець і філантроп сер Річард Бренсон (Richard Branson) на 11-му форумі YES у Києві в п'ятницю.

"Складність цього конфлікту у тому, що дуже складно змусити Путіна сісти і поговорити з ним. Але ми намагаємося це зробити", - сказав Р.Бренсон, за ініціативою якого 16 бізнесменів у серпні вже закликали владу України і Росії піти на компроміс і знайти мирне вирішення нинішнього конфлікту.

На його думку, такі організації ООН занадто великі, їм складно приймати рішення, тому приватні ініціативи можуть мати більший успіх.

Підприємець нагадав, що у 2007 році була створена група з 12 старійшин (theelders.org) на чолі з Нельсоном Манделою, а після його смерті - Кофі Аннаном (Kofi Annan), яка намагається вирішувати конфлікти у світі.

Р.Бренсон додав, що в 2012 році за його ініціативою було сформовано таку бізнес-ініціативу 10 відомих бізнесменів B Team (bteam.org). За його словами, B Team сьогодні шукає можливість організувати таку зустріч з В.Путіним.

Відповідаючи на запитання, про що може бути ця розмова з головою Росії, щоб він відмовився від агресії, мільярдер сказав, що переконував би В.Путіна не повертатися в ситуацію холодної війни.

"Ми хочемо торгувати, бути друзями", - зазначив Р.Бренсон.

Він навів приклад Шотландії, де процес був організований так, що навіть у разі прийняття рішення про відокремлення, "ми залишимося друзями".

"Якщо ви маєте рацію, якщо люди справді хочуть незалежності, то давайте через п'ять років проведемо референдум", - запропонував бізнесмен можливий аргумент у розмові з В.Путіним - Треба знайти якийсь бізнес-компроміс у будь-якій ситуації, щоб уникнути війни".

Р.Бренсон, відомий своїми екстравагантними бізнес-ідеями, зокрема, організацією бізнес-польотів у космос, визнав, що ідея В.Путіна з білим гуманітарним конвоєм була хороша. У відповідь він запропонував 100 тис. українських жінок у білому приїхати в Маріуполь і виступити проти війни.

"Не думаю, що відповіддю буде направляти туди більше зброї", - вважає бізнесмен. На його думку, Росія все ще дуже сильна, тому провал мирного плану і поновлення війни, швидше за все, призведе до падіння нових українських міст.

Відповідаючи на запитання про долю Криму, Р.Бренсон висловив припущення, що півострів не скоро повернеться під контроль України.

"Я намагаюся бути реалістом", - пояснив він свою точку зору.

Водночас Р.Бренсон виступив на підтримку західних санкцій щодо Росії.

"Ніхто не хоче поширення конфлікту на Європу, тому бізнес має заплатити цю ціну", - вважає він.

На думку Р.Бренсона, одночасно світова бізнес-спільнота має надати підтримку Україні. Він обіцяв розглянути можливість інвестицій його Virgin Group в Україні, а також підтримки бізнесу в країні через соціально-підприємницькі ініціативи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА