15:54 12.09.2014

Тимошенко: Західні країни виявилися втягнутими в гібридну війну

2 хв читати
Тимошенко: Західні країни виявилися втягнутими в гібридну війну

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що західні країни опинилися так чи інакше втягнутими в гібридну війну, яку Росія розв'язала проти України.

"Може це (події на Донбасі - ІФ) якимось чином перетворитися на війну в Європі чи навіть у глобальному світі? Це непроста гібридна війна, вона передбачає багато складових. Передусім, це складові, пов'язані з руйнуванням економічної і фінансової стабільності, нормального інвестиційного клімату, і взагалі дестабілізації життя не лише України, але й кількох європейських країн", - сказала політик під час дискусії на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в п'ятницю в Києві.

При цьому вона зазначила: "Якщо ми говоримо про незвичайну війну, насправді вона вже триває на європейському континенті. І європейські країни вже втягнуті в це протистояння".

Ю.Тимошенко наголосила, що вона та її команда готові підтримувати ініціативи президента України Петра Порошенка та європейського співтовариства, які ведуть до миру.

"Але, водночас, якщо ми хочемо встановити стабільний мир, спокій та стабільність на європейському континенті, ми маємо називати речі своїми іменами і зупиняти агресію адекватними засобами", - сказала політик.

Вона назвала такою, що не відповідає дійсності, риторику, яка стосувалася того, що на сході України воюють сепаратисти.

"У нас не було і немає з самого початку агресії навіть натяку на громадянську війну... З першого дня російські спецслужби та російська армія вели наступ на Україну, дестабілізували ситуацію і проводили свою стратегію на території України", - пояснила Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА