18:13 02.09.2014

Близько 260 тис. людей було переміщено в межах України за час конфлікту - УВКБ ООН

2 хв читати
Близько 260 тис. людей було переміщено в межах України за час конфлікту - УВКБ ООН

В Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців констатують, що протистояння на сході України змушує дедалі більшу кількість людей залишати свої доми та переїжджати до інших регіонів.

"Кількість осіб, переміщених у межах країни, зросла вдвічі за останні три тижні. За оцінками УВКБ ООН, близько 260 тис. людей було переміщено в межах країни станом на 1 вересня 2014 року, тоді як 5 серпня кількість внутрішньо переміщених осіб становила 117 тис.", - зазначено в прес-релізі УВКБ ООН, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, більшість переселенців (94%) прибуває зі сходу України. "УВКБ ООН вважає, що реальна кількість внутрішньо переміщених осіб є значно вищою, оскільки багато хто з них мешкає у родичів і друзів та не реєструється в органах влади", - зазначено в повідомленні.

Згідно з інформацією, кількість людей, які користуються "гуманітарними коридорами", встановленими українською владою для виїзду із зони АТО, зменшується, переважно із-за випадків, коли цивільні особи гинули від збройних нападів. "Близько 6 тис. людей скористалися цими коридорами, починаючи з кінця липня", - сказано в повідомленні.

В УВКБ ООН також зазначають, що кількість українців, які хочуть отримати статус біженця або притулок у РФ, збільшилася до 66 тис. людей протягом серпня. "За період із 1 січня по 30 серпня 2014 року майже 121 190 людей звернулися до Федеральної міграційної служби РФ з проханням про статус біженця або по тимчасовий притулок", - зазначено в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА