13:04 02.09.2014

В ЄС готують додаткові "чорні списки" осіб і організацій, що контактують зі сходом України, для тиску на РФ - джерело

1 хв читати
В ЄС готують додаткові "чорні списки" осіб і організацій, що контактують зі сходом України, для тиску на РФ - джерело

ЄС піде на створення додаткових "чорних списків" осіб і організацій, що взаємодіють із ополченцями Донбасу, в рамках продовження тиску на Росію, заявило у вівторок "Інтерфаксу" європейське дипломатичне джерело.

"Так. Це будуть додаткові списки, до яких буде внесено організації та особи, які взаємодіють з цими структурами (самопроголошеними Донецької народною республікою та Луганської народної республіками - ІФ)", - сказало джерело, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу", чи можна очікувати в найближчому майбутньому нових санкцій ЄС проти РФ.

Між тим він не підтвердив інформації про можливе введення обмежень на імпорт до Європи російської горілки, кав'яру й алмазів.

За його словами, розроблені санкції мають бути опубліковані в офіційному журналі ЄС. "Не йдеться про короткі терміни", - зазначив дипломат.

"Ситуація досить серйозна. Надано досить короткий термін для підготовки - один тиждень, це говорить про те, що розглядається питання дуже серйозно, і рішення має бути підготовлено швидко", - пояснив дипломат.

30 серпня в Брюсселі відбувся саміт ЄС, на якому було ухвалено рішення про продовження санкційної політики щодо Росії. Лідери країн-членів ЄС доручили Єврокомісії та зовнішньополітичній службі ЄС протягом тижня підготувати пропозиції щодо нових санкцій проти РФ. Рішення ухвалюватимуть залежно від розвитку ситуації в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА