14:12 07.05.2014

У Києві 9 Травня Партія регіонів, Компартія та Загальновійськова спілка мають намір провести марші - голова КМДА

2 хв читати

Київська міська державна адміністрація (КМДА) провадить переговори з політичними силами, що мають намір проводити святкові марші 9 травня, з метою унеможливлення провокацій, повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко.

На прес-конференції в середу він зазначив, що до КМДА надійшли три заявки на проведення маршів у центральній частині Києва - від Партії регіонів, Комуністичної партії України та Загальновійськової спілки України, яку очолює Олег Калашников.

За його словами, всі три заявки передбачають участь по 50 тис. людей, перетинаються за часом і місцем проведення заходів.

КМДА провела переговори з ініціаторами акцій із вимогою відмовитися від застосування "символіки іншої держави", зокрема російських державних прапорів - так званих триколорів.

"Використання георгіївської стрічки, очевидно, буде, тому що мене попередили про це з Партії регіонів, а у нас є інформація, що посольство Російської Федерації отримало певною спеціальною системою пересилки і триколори, і такі стрічки. Ви розумієте, що ці елементи так званого політичного декору буде використано з метою створення спеціальних картинок для наших сусідніх (російських - ІФ) телевізійних каналів, а також для можливих провокацій. Тому ми саме цьому і запобігаємо", - наголосив він.

За словами В.Бондаренка, всі три політичні сили запевнили, що вони не використовуватимуть триколорів, хоча Партія регіонів має намір роздати учасникам свого маршу стрічки з поєднанням кольорів української та російської символіки.

За його словами, КМДА продовжує провадити переговори і не виключає можливості звернення до суду з метою заборони на проведення цих акцій, якщо їх організатори не виконають поставлених вимог.

Він також повідомив, що для запобігання провокаціям усі три колони охоронятимуться силами правоохоронних органів і сотнями самооборони Майдану. Також для запобігання провокаціям влада посилила контроль над в'їздами до столиці та скупченнями підозрілих людей, насамперед у готелях.

В.Бондаренко також не виключив, що в колонах Партії регіонів, КПУ та Загальновійськової спілки будуть не так ветерани, як молоді люди, участь яких нині організовується через соціальні мережі за оплату.

Голова КМДА ще раз нагадав, що на загальнодержавному і міському рівнях у Києві відмовилися від проведення 9 травня масових акцій за участю ветеранів, і основна програма святкування Дня Перемоги відбуватиметься в районах. Водночас для ветеранів буде організовано святкову програму на території Музею Великої Вітчизняної війни, а ввечері відбудеться святковий феєрверк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА