10:59 26.12.2013

S&P погіршив прогноз зростання ВВП України в 2014 р. до 1%

2 хв читати
S&P погіршив прогноз зростання ВВП України в 2014 р. до 1%

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's змінило прогноз за довгостроковими рейтингами України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті "B-" на "стабільний" з "негативного", повідомляється в прес-релізі агентства.

Прогноз рейтингу переглянуто у зв'язку з наданням фінансової підтримки з боку Росії.

"На нашу думку, гострота зовнішніх і бюджетних проблем України значно знизилася після оголошення про отримання фінансової допомоги від Росії", - наголошується в прес-релізі.

За оцінкою S&P, реалізація заявленого Росією наміру надати пряме фінансування в $15 млрд (близько 8% ВВП 2014 року) дасть змогу забезпечити потреби України в зовнішньому фінансуванні в найближчі 12 місяців.

"Наразі - за умови рефінансування торгових кредитів та інших боргових зобов'язань приватного сектора - ми очікуємо стабілізації обсягу валютних резервів України, зокрема завдяки додатковій угоді про зниження ціни, за якою "Нафтогаз України" купує газ у "Газпрому", приблизно на 30%", - зазначається в прес-релізі.

У S&P зазначають, що Росія може переглядати обсяги фінансової допомоги щокварталу: її надання залежатиме від збереження конструктивних дипломатичних відносин між країнами.

"Відповідно до нашого базового сценарію ми чекаємо, що Росія надаватиме підтримку відповідно до поточних планів. Поки що не зрозуміло, які поступки Росія вимагатиме натомість", - прогнозують у S&P.

В агентстві нагадали, що рішення президента України відмовитися від подальшої євроінтеграції призвело до масових протестів, які все ще тривають: їх ескалація призведе до виникнення тиску на рейтинги України.

У S&P також більше не чекають на девальвацію гривні: за базовим сценарієм, курс стабілізується на рівні 8,2 грн/$1 з кінця 2013 року.

"Негативний вплив на гнучкість грошово-кредитної політики чинить слабкість банківської системи... Частку проблемних кредитів у банківському секторі, зокрема реструктуровані та необслуговувані кредити, ми оцінюємо як дуже високу (близько 40%), і вона може збільшитися в разі різкої девальвації гривні", - вважають у S&P.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА