23:35 15.12.2013

Арбузов: Україна продовжує роботу над підготовкою до підписання угоди з ЄС

2 хв читати
Арбузов: Україна продовжує роботу над підготовкою до підписання угоди з ЄС

Перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов зазначає, що Україна не відмовлялася від переговорів з Євросоюзом щодо підписання угоди про асоціацію.

"Саме створення трьох робочих груп, які ми створили з паном Фюле під час останньої зустрічі, і є гарантією того, що ми продовжуємо роботу і готуємося до підписання (угоди з ЄС - ІФ)", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "1+1" у неділю ввечері.

"Сама робота підтверджує, що для нас це дуже важливо, і що ми йдемо до підписання... і ми готуємося до цього", - запевнив С.Арбузов.

За його словами, ці робочі групи мають разом дати відповідь, "яка допомога необхідна Україні, чи на поворотній основі, яка сума необхідна".

"Для цього ми поїдемо знову, опрацюємо і вийдемо разом на цю суму", - сказав перший віце-прем'єр, не уточнюючи розмірів можливої допомоги.

С.Арбузов також висловив упевненість, що Європа в цьому зв'язку допоможе Україні і в переговорах із МВФ.

"Ми з паном Фюле і це готові опрацювати, ми залучатимемо європейських фахівців, щоб вийти на узгоджені позиції та підписати угоду з МВФ", - наголосив він.

Перший віце-прем'єр також заявив, що сьогодні пролунали дві різні заяви від ЄС - європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле та голови МЗС Швеції Карла Більдта.

Як повідомлялося, єврокомісар Штефан Фюле в неділю написав у Twitter, що Євросоюз призупиняє роботу з українською владою щодо угоди про асоціацію. "Слова та дії президента й уряду щодо угоди про асоціацію розходяться дедалі глибше. Їхні аргументи не мають ніякого зв'язку з реальністю", - йдеться в повідомленні Ш.Фюле. Говорячи про відносини з Україною, єврокомісар нагадав, що нещодавно він говорив із першим віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим у Брюсселі. "Після цієї глибокої дискусії було обумовлено чіткі зобов'язання підписати. Роботу відкладено, немає ніяких відповідей", - зазначив Ш.Фюле.

Водночас прес-секретар українського прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко запевнив, що Київ налаштований на продовження переговорів з ЄС.

У свою чергу глава Міністерства закордонних справ Швеції К.Більдт заявляє, що двері Україні для підписання угоди про асоціацію з ЄС "широко відчинені".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА