16:35 09.12.2013

Фюле по телефону знову розповідав Арбузову про рамки можливого діалогу щодо угоди про асоціацію

2 хв читати

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в понеділок уранці знову пояснював першому віце-прем'єрові України Сергію Арбузову позицію ЄС стосовно того, про що може йтися у рамках діалогу щодо угоди про асоціацію.

"Раніше сьогодні я спілкувався з першим віце-прем'єром Арбузовим, оскільки ми також намагаємося встановити наш власний круглий стіл на результаті роботи, яку вже виконано", - розповів у понеділок у Брюсселі на прес-конференції європейський комісар.

У зв'язку з цим він нагадав про те, що президенти Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу та Ради ЄС Герман ван Ромпей чітко заявили про те, що пропозиція про підписання угоди про асоціацію залишається на столі, а також про те, що в рамках зусиль для підписання документа європейська сторона готова допомогти українській".

"Але це (майбутній діалог - ІФ) не про те, щоб іще раз проводити переговори щодо угоди, це - не про компенсацію за односторонні дії сусіда України, які не мають жодних підстав, і це - не про тристоронній формат для вирішення проблем двосторонньої угоди. Це - про спільну підготовку дорожньої карти з імплементації угоди про асоціацію", - ще раз виклав позицію Брюсселя Ш.Фюле.

Крім того, цей діалог передбачає "спільно подивитися на умови, які дадуть змогу Україні та МВФ досягти домовленості щодо чергового кредиту". "І третє - це про те, як знайти шлях, щоб гранти та кредити зміцнили нашу підтримку Україні в імплементації угоди про асоціацію", - додав він.

Ш.Фюле також додав, що після ранкової розмови "готовий продовжувати працювати над пошуком вирішення економічних проблем".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА