15:47 26.04.2013

Попеску запропонував ПАРЄ підтримати ідею спікера ВР про розробку хартії безвізової Європи

1 хв читати

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску (фракція Партії регіонів) запропонував ПАРЄ підтримати ідею голови Верховної Ради Володимира Рибака про розробку Європейської хартії безвізової Європи.

"Ми високо цінуємо зустрічні жести з боку наших західних сусідів, які застосовують серйозні кроки для лібералізації візового режиму для українських громадян, однак цих заходів явно недостатньо. І це питання має вирішуватися комплексно, в масштабах усієї Європи. Під час нещодавньої міжнародної парламентської конференції в Санкт-Петербурзі керівник українського парламенту Володимир Рибак запропонував обговорити за участю Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту можливість розробки проекту хартії безвізової Європи", - сказав І.Попеску у своєму виступі 25 квітня на сесії ПАРЄ під час дебатів на вільну тему, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він закликав підтримати цю ідею й ініціювати обговорення на рівні структур Ради Європи можливість розробки проекту хартії безвізової Європи, передбачивши в ній чіткі механізми створення загальноєвропейського безвізового простору.

І.Попеску також нагадав: "Україна свого часу показала конструктивний приклад іншим державам, скасувавши в односторонньому порядку візовий режим для громадян Європейського Союзу, що дало змогу європейцям без формальностей і проблем в'їжджати в Україну як із туристичною метою, так і для встановлення ділових контактів або розвитку взаємовигідного економічного співробітництва".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА