11:35 24.04.2013

НРУ та УНП мають намір незабаром об'єднатися - ЗМІ

2 хв читати

Процес підготовки до об'єднання Народного руху України (НРУ) та Української народної партії (УНП) завершиться протягом місяця - на 19 травня УНП вже орендувала залу для проведення об'єднавчого з'їзду, пише видання "Коммерсантъ-Украина".

"НРУ провадить переговори з УНП, однак в якому форматі відбудеться об'єднання, я наразі не можу сказати", - заявив виданню голова НРУ Василь Куйбіда.

"Коммерсантъ" нагадує, що закон про політичні партії не передбачає можливості рівноправного злиття політичних сил. Цей процес може бути здійснено шляхом саморозпуску одного з учасників об'єднання та вступу його колишніх членів до лав іншої партії.

Джерела видання, близькі до переговорного процесу, стверджують, що об'єднання відбудеться на базі НРУ. "Усі пам'ятають, що до розколу Руху в 1999 році обидві партії були одним цілим", - нагадав співрозмовник "Коммерсанта".

Голова УНП Юрій Костенко не підтвердив наміру розпустити партію, зазначивши, що "об'єднану партію буде створено шляхом реорганізаційних процесів". За його словами, переговори перебувають на завершальній стадії, і вже в другій половині травня буде оголошено про їхні результати.

Співрозмовники "Коммерсанта" в УНП заявили, що на 19 травня партія вже орендувала залу Центру культури та мистецтв Київського політехнічного інституту для проведення з'їзду. "Резервна дата з'їзду - 8 червня. На цей день ми також забронювали залу КПІ", - сказав він.

Керівництво НРУ заявляє, що в результаті об'єднання буде створено "потужну правоцентристську політичну силу". "Ми запросили до діалогу різні непарламентські політичні партії та громадські організації, тривають консультації щодо створення єдиної націонал-демократичної політичної партії", - заявив В.Куйбіда.

Проти об'єднання НРУ з непарламентськими партіями виступають народні депутати -члени НРУ, які пройшли до Верховної Ради за підтримки партії "Батьківщина". На думку народного депутата Олександра Чорноволенка ("Батьківщина"), НРУ необхідно об'єднуватися на базі більшої парламентської політичної сили.

Однак нинішнє керівництво НРУ не поділяє позиції своїх соратників у парламенті. "Ми завжди об'єднувалися на ідейній основі. Нині ми не бачимо спільної ідеологічної основи з "Батьківщиною", - заявив В.Куйбіда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА