23:26 22.08.2012

Голова ЦВК занепокоєний рішенням суду про визнання протиправними дій двох членів комісії при реєстрації кандидатом Сацюка

2 хв читати
Голова ЦВК занепокоєний рішенням суду про визнання протиправними дій двох членів комісії при реєстрації кандидатом Сацюка

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал занепокоєний судовим рішенням, яким дії двох членів ЦВК визнані протиправними при реєстрації кандидатом у депутати колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, у середу на зустрічі з послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем В.Шаповал висловив занепокоєння тим, що вперше за всю історію роботи ЦВК суд ухвалив рішення про скасування реєстрації кандидата в народні депутати за межами відповідного терміну.

"А щодо рішення суду в частині, стосовно двох членів ЦВК, то я взагалі не розумію, в чому полягає їхня провина, адже рішення про реєстрацію відповідного кандидата є колегіальним", - зазначив він.

Як повідомилося, Апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення про реєстрацію В.Сацюка кандидатом у народні депутати на підставі того, що він не проживав на території України протягом останніх п’яти років.

При цьому суд також визнав протиправними дії двох членів ЦВК від опозиції - Андрія Магери та Валерій Шелудька. Окремою постановою суд ухвалив "наведені порушення, допущені членами ЦВК Шелудьком і Магерою, довести до відома президента України та голови ЦВК для вжиття відповідних заходів".

ЦВК, а також А.Магера і В.Шелудько у вівторок, 21 серпня подали апеляцію до Вищого адміністративного суду України на це судове рішення в частині визнання протиправними дій цих двох членів ЦВК. Відповідно до закону, ВАСУ має розглянути апеляцію протягом двох днів.

А.Магера вважає, що це судове рішення в разі набуття законної сили може стати підставою для його звільнення через порушення присяги. У такому разі він має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Голова Комітету виборців Олександр Черненко зазначив, що це судове рішення є першим прецедентом, коли суд не лише скасовує реєстрацію кандидата, а й дає оцінку діям членів ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА