19:36 26.01.2023

Проблему відсутності онкопрепаратів у клініках буде вирішено до середини лютого – Ляшко

2 хв читати
Проблему відсутності онкопрепаратів у клініках буде вирішено до середини лютого – Ляшко

Проблему відсутності в клініках онкопрепаратів, закуплених коштами держбюджету, буде вирішено до середини лютого, прогнозує міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"До кінця січня – середини лютого більшість критичних питань (із відсутністю онкопрепратів у клініках – ІФ-У) буде закрито", - сказав він в ефірі телемарафону в четвер.

Ляшко повідомив, що ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ) здійснило всі закупівлі коштами держбюджету 2022 року, проте з постачанням препаратів виникли затримки "через певні об'єктивні та суб'єктивні причини", тому Міністерство охорони здоров'я "прийшло на допомогу ДП МЗУ".

Зокрема, за словами Ляшка, він особисто провів зустрічі з міністром охорони здоров'я Польщі, "оскільки більшість онкологічних препаратів постачав на територію України саме польський виробник".

"За результатами цієї зустрічі вдалося досягти домовленості, й уже до кінця цього тижня очікуємо автомобіль із першою групою препаратів", - сказав він.

Крім того, за словами міністра, відбулася нарада з послом Франції в Україні, оскільки є залишки певних препаратів французького виробника, які він обіцяє поставити в Україну.

Ляшко також повідомив, що на початку січня МЗУ отримали дозвіл "закупити за екстреними процедурами за кошти 2023 року критичні препарати, й уже оголошено торги".

Крім того, за його словами, Міністерство охорони здоров'я у партнерстві з Єврокомісією продовжує програму медичної евакуації для лікування за кордоном пацієнтів, які не можуть отримати лікування в Україні.

"Війна має прямий вплив на забезпеченість препаратами, вона вплинула на логістику та на виробництво не лише в Україні, а й у глобальному масштабі", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА