09:00 15.04.2021

Позитивний ефект від вакцини J & J від COVID-19 перевищує ризики - заява компанії

2 хв читати
Позитивний ефект від вакцини J & J від COVID-19 перевищує ризики - заява компанії

Про безпечність та ефективність вакцини від COVID-19 компанії Johnson & Johnson заявив доктор медичних наук, заступник голови виконавчого комітету та головний науковий співробітник компанії Пол Стоффельс.

"Ми, як і раніше, віримо в позитивне співвідношення користі і ризику нашої вакцини", - йдеться в поширеній компанією заяві Стоффельса.

Як повідомлялося, незалежна консультативна група при Центрах з контролю і профілактики захворювань США (CDC) у середу відклала винесення рекомендації щодо продовження використання вакцини Johnson & Johnson.

У зв'язку з цим Стоффельс сказав: "Ми цінуємо увагу консультативної групи та будемо продовжувати співпрацювати з медичними експертами і світовими органами охорони здоров'я, включно з CDC, Управлінням з контролю за продуктами і лікарськими препаратами США (FDA), Європейським агентством з лікарських засобів і Всесвітньою організацією охорони здоров'я, оскільки ми працюємо над продовженням вакцинації, щоб покласти край глобальній пандемії".

За його словами, рекомендації CDC і FDA про припинення використання вакцини були зроблені з "надмірної обережності". Однак компанія сама прийняла рішення відкласти впровадження своєї вакцини в Європі до отримання результатів дослідження причин виникнення в окремих випадках тромбозів після вакцинації.

У заяві йдеться, що органи охорони здоров'я рекомендують людям, котрі отримали вакцину COVID-19 Johnson & Johnson, у яких протягом трьох тижнів після вакцинації розвинувся сильний головний біль, біль у животі, біль у ногах або задишка, звернутися до свого лікаря.

Минулого тижня два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки отримання від уколів вакциною компанії Johnson & Johnson.

Американські органи охорони здоров'я рекомендували призупинити вакцинацію препаратом виробництва Johnson & Johnson після того, як вони почали розслідування з приводу утворення тромбів у шести жінок, які отримали цю вакцину. Одна людина померла.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА