18:38 15.08.2018

Невідомі заблокували роботу в. о. ректора НМУ ім. Богомольця - МОЗ

2 хв читати
Невідомі заблокували роботу в. о. ректора НМУ ім. Богомольця - МОЗ

 Група невідомих осіб заблокувала роботу призначеного Міністерством охорони здоров'я України в. о. ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця Юрія Кучина, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Вхід до будівлі університету заблокували невідомі молоді люди під керівництвом одного з аспірантів НМУ, невідомі перебувають також усередині будівлі.

"Водночас охоронці університету, за вказівкою невідомих осіб, у відділі канцелярії закладу застосували фізичну силу та завдали тілесних ушкоджень співробітниці Департаменту управління персоналом та кадрової політики МОЗ України, яка прибула в НМУ для ознайомлення адміністрації університету з наказом про призначення в. о. ректора НМУ", - зазначено в повідомленні відомства.

МОЗ розцінює цю ситуацію як "саботаж роботи одного з найбільших медичних ВНЗ країни", й акцентує увагу на тому, що блокування роботи офіційно призначеного в. о. ректора може перешкодити вчасному завершенню вступної кампанії до НМУ та негативно позначиться на початку нового навчального року.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року МОЗ ухвалило рішення тимчасово відсторонити К.Амосову (дочка відомого українського кардіохірурга академіка Миколи Амосова), призначену на посаду ректора НМУ в 2014 році, від виконання обов'язків. Рішення було прийнято у зв'язку зі зривом призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок 1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. В. о. ректора призначили професора НМУ, генерала СБУ у відставці Михайла Захараша.

30 березня 2018 року комісія МОЗ під час розгляду звітів ректорів медичних вищих навчальних закладів визнала роботу ректора НМУ. ім. О.Богомольця К.Амосової незадовільною і рекомендувала звільнити її.

При цьому комісія провела публічне обговорення основних показників діяльності К.Амосової на посаді ректора без її участі. За інформацією міністерства, К.Амосова 30 березня вдруге не з'явилася для звітування про свої результати. При цьому сама К.Амосова пізніше заявила, що внаслідок відсторонення від роботи її позбавили можливості виконувати обов'язки ректора, зокрема представляти звіт.

2 квітня відомство видало відповідний наказ про звільнення К.Амосової з 16 квітня. Ще через тиждень було оголошено конкурс на заміщення посади ректора. Вибори мають відбутися 19 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА