17:34 06.11.2017

МОЗ оголосило новий конкурс на посади керівників у генеральних директоратах

2 хв читати
МОЗ оголосило новий конкурс на посади керівників у генеральних директоратах

Міністерство охорони здоров'я України оголосило новий конкурс на посади генеральних директорів п'яти директоратів, які створюються у відомстві в рамках реформи державної служби, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк під час прес-брифінгу в понеділок.

"Сьогодні ми оголошуємо новий конкурс на ці посади після того, як у попередні два місяці не змогли, на жаль, обрати жодного з п'яти генеральних директорів до директоратів", - сказав він.

За його словами, під час першого конкурсу заявки подали 208 осіб., із них перевірку документів пройшли лише 110.

"На передостанньому етапі в нас було тільки три людини, з яких ми сподівалися відібрати хоча б кілька директорів, але на етапі інтерв'ю зрозуміли, що не було в цьому наборі осіб, котрі підходять на посади генеральних директорів. Серед тих, хто подавався, було багато цінних людей, і ми хотіли б їх бачити в міністерстві, але на інших посадах", - зазначив П.Ковтонюк.

За його словами, це не перший переоголошений МОЗ конкурс. Зокрема, йдеться про конкурс на посаду головного лікаря НДСЛ "Охматдит" (Київ), а також держсекретаря МОЗ.

"Щоразу ми переконувалися, що це рішення було правильним. Щоразу в нас на повторному конкурсі заходила справді та людина, яку ми шукали", - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що найближчим часом переможець конкурсу на посаду держсекретаря МОЗ Артем Янчук розпочне виконання обов'язків і долучиться до проведення конкурсу на посаду директорів до генеральних директоратів.

П.Ковтонюк висловив думку, що відбір генеральних директорів - "це справа успіху/неуспіху медичної реформи".

У свою чергу міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко наголосив, що перед Міністерством охорони здоров'я не стоїть завдання якнайшвидше призначити кандидатів на відповідні посади.

Як повідомлялося, 18 серпня уряд схвалив створення в рамках реформи державного управління директоратів у складі 10 міністерств і секретаріату Кабміну. Серед нових структурних підрозділів МОЗ - директорат стратегічного планування та євроінтеграції, директорат громадського здоров'я, медичних послуг, фармацевтичний директорат, директорат медичної освіти, кадрів і науки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА