20:15 13.06.2024

Канада ввела нові санкції проти російських фізичних і юридичних осіб

1 хв читати
Канада ввела нові санкції проти російських фізичних і юридичних осіб

Влада Канади оголосила про введення додаткових антиросійських санкцій, зокрема проти компаній, "залучених до операцій з дезінформації та пропаганди", йдеться в опублікованому пресрелізі канадського МЗС.

Також санкції зачіпають підприємства російського ВПК, які постачають ключові технології та електричні компоненти для підтримки військових дій Росії. "Крім того, санкції спрямовані проти організацій, що беруть участь в обході санкцій, які сприяють доступу Росії до санкційних товарів або до доходів від продажу нафти за цінами, що перевищують граничні ціни G7", - ідеться в тексті пресрелізу.

Санкції також включають заборону на експорт у Росію товарів, пов'язаних із верстатами з ЧПУ (числовим програмним управлінням - ІФ-У).

У санкційних списках фігурують, зокрема, "Российская газета", пропагандистські телеканали "Санкт-Петербург", "Мариуполь-24", "Таврия ТВ", а також платформа "Voice of Europe".

Серед компаній, проти яких введено обмеження, - російська авіакомпанія "Победа".

До санкційного списку фізичних осіб потрапили, зокрема, голова Ліги безпечного інтернету Катерина Мізуліна, міністр промислової торгівлі РФ Антон Аліханов.

"Оголошені сьогодні заходи відповідають давній підтримці Канадою України і спрямовані на те, щоб підірвати спроможність Росії вести свою незаконну війну, обмеживши доступ до компонентів, необхідних для військових зусиль Росії, позбавивши Росію доходів, які вона використовує для фінансування своєї незаконної війни, і підірвавши її дезінформаційні операції", - наголошується у пресрелізі.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Івано-Франківський університет нафти і газу пошкоджено внаслідок ракетної атаки РФ

Інвестування одразу всіх $300 млрд заморожених росактивів в ОПК України кардинально змінило б ситуацію на фронті - міністр юстиції

В Україні найближчими днями очікуються дощі та грози - Укргідрометцентр

ЄС і Україна, як очікується, 26 червня підпишуть угоду з безпеки - ЗМІ

У Казахстані затримано одного з підозрюваних у замаху на вбивство журналіста Садикова в Києві 18 червня

Окупанти за добу 21 раз обстріляли 9 громад Сумської області - ОВА

Ворог вдарив по об'єкту енергетики у Львівській області - Козицький

Генштаб ЗСУ: Від початку доби відбулося 53 бойових зіткнення, з них 21 - на Покровському напрямку

Унаслідок атаки росіян пошкоджено обладнання на об'єктах "Укренерго" в Запорізькій і Львівській областях, постраждали енергетики

Ворог ударив по цивільній інфраструктурі Прикарпаття, є руйнування - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА