20:27 19.05.2024

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

2 хв читати
На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше
Фото: https://t.me/ministry_of_defense_ua

Найскладніша ситуація зберігається на сіверському і покровському напрямках, повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 19.30 неділі, опублікованій у телеграм-каналі Генерального штабу ЗСУ.

"Найгарячіше сьогодні на сіверському напрямку. Від початку доби в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Роздолівки та Івано-Дар'ївки відбито 22 ворожі атаки. Ще одне бойове зіткнення триває. Українські військові тримають оборону та перешкоджають реалізації ворогом загарбницьких намірів. Окупанти продовжують тиснути і на покровському напрямку. 25 разів від початку доби ворог намагався прорвати тут нашу оборону. Сім сутичок від загальної кількості боїв на цьому напрямку ще тривають", - йдеться у зведенні.

Як зазначають у Генштабі, нині динаміка бойових зіткнень зберігається. Від початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.

На харківському напрямку удари керованими авіабомбами, з початку доби відбулося 11 бойових зіткнень, з яких чотири тривають. На куп'янському напрямку Сили оборони вже відбили десять ворожих атак, ще дві - тривають.

"На краматорському та придніпровському напрямках надвечір інтенсивність ворожих атак дещо знизилася. На кожному з напрямків ще триває по одному бойовому зіткненню. На інших напрямках без суттєвих змін. Українські захисники продовжують мужньо стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат у живій силі та техніці", - йдеться у зведенні.

Станом на 16:00 повідомлялося про 90 бойових зіткнень на фронті, зокрема 21 на північному і 23 на покровському напрямках.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В.о. гендиректора ДП "Охтирський комбінат хлібопродуктів" засудили до 9 років позбавлення волі за розтрату 189 тонн соняшнику

Рада ухвалила закон про публічні консультації

Україна отримала від Німеччини 16 одиниць спецтехніки на EUR2,3 млн на відновлення енергоінфраструктури

Унаслідок ворожого обстрілу касетними боєприпасами на Донеччині троє людей загинули та четверо поранені, включно з дитиною

Агентство "Інтерфакс-Україна" відновило роботу стрічок новин

Зеленський подякував президенту Румунії за передання Україні Patriot

Обмін "всіх на всіх" важко реалізувати, оскільки РФ часто не визнає перебування деяких осіб у полоні, заявляють у МІПЛ

Правоохоронці затримали жінку, яка осквернила могили захисників у Києві

Кількість бойових зіткнень від початку доби вже зросла до 58, понад половина припала на краматорський і покровський напрямок - Генштаб ЗСУ

Румунія передасть Україні систему Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА