19:32 01.05.2024

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

2 хв читати
Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив у середу на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, що не має наміру згортати бойові дії проти угруповання ХАМАС і відмовлятися від операції в Рафаху, повідомляє The Times of Israel із посиланням на джерело.

"Операція в Рафаху не залежить від будь-чого. Прем'єр-міністр Нетаньягу дав це ясно зрозуміти держсекретареві Блінкену", - заявив виданню неназваний представник офісу прем'єра.

За словами джерела, Нетаньягу також сказав Блінкену, що він не прийме пропозицію про завершення операції в Секторі Гази як одну з умов угоди з угрупованням ХАМАС щодо заручників.

Зі свого боку Держдеп США після цієї зустрічі оприлюднив пресреліз, згідно з яким Блінкен і Нетаньягу обговорили зусилля з досягнення припинення вогню в Секторі Гази та запобігання розширенню конфлікту. Блінкен зазначав, що перешкодою до перемир'я є позиція ХАМАСу.

"Держсекретар повторив ясну позицію США щодо Рафаха", - також ідеться в документі.

Раніше ізраїльське командування заявляло, що військові вивели з ладу 20 із 24 батальйонів ХАМАСу й мають добити ті, що залишилися в Рафаху. Водночас близько 1,4 млн палестинців - більше половини населення анклаву - ховаються в Рафаху після того, як були змушені залишити північні райони країни через бойові дії. Ціла низка країн застерігає Ізраїль від операції. Проте напередодні прем'єр Нетаньягу заявив, що країна розпочне наступ на Рафах незалежно від того, буде укладено угоду зі звільнення заручників чи ні.

7 жовтня 2023 року ХАМАС вчнив напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти угруповання в Секторі Гази.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА