15:39 15.04.2024

СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

2 хв читати
СБУ затримала трьох топчиновників митниці за вимагання хабарів в українських імпортерів

Служба безпеки України повідомляє про ліквідацію корупційних схем, що діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей, і про затримання трьох чиновників із керівного складу митних органів.

"Фігуранти обклали "даниною" українських підприємців, які імпортують зарубіжну продукцію на територію нашої держави", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією української спецслужби, у Рівному повідомлено про підозру першому заступнику начальника обласної митниці. "Посадовець налагодив схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодне митне оформлення іноземних товарів. У разі несплати на перевізників чекали "додаткові" перевірки вантажів і супровідної документації", - зазначається в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, це призводило до штучного затягування строків митного контролю і внаслідок цього зривало договірні зобов'язання імпортерів щодо своєчасної доставки продукції замовникам.

Також в українській спецслужбі повідомляють, що в Києві затримано заступника начальника одного з митних постів столичної митниці, який здійснював регулярні побори з компаній зовнішньоекономічної діяльності. За даними слідства, чиновник вимагав гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод під час митного оформлення зарубіжних товарів. "До незаконної діяльності він залучив митного брокера, який був посередником для ведення "переговорів" з імпортерами та передачі "нагору" одержаних хабарів", - наголошується в повідомленні.

В Одеській області викрито на корупції начальника одного з митних постів. "Посадовець діяв у складі створеного ним злочинного угруповання, до якого входили декілька підлеглих і митний брокер. Зловмисники вимагали від імпортерів різні суми хабарів, які залежали від обсягів та виду товарів", - уточнюють у СБУ.

На підставі отриманих матеріалів трьом чиновникам митниці та двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА