12:18 15.04.2024

Країни ЄС після атаки Ірану на Ізраїль обговорюють нові санкції проти Тегерана

2 хв читати
Країни ЄС після атаки Ірану на Ізраїль обговорюють нові санкції проти Тегерана

Країни ЄС розробляють варіанти нових санкцій проти Ірану у зв'язку з його атакою на Ізраїль, повідомляє в понеділок Financial Times (FT) із посиланням на джерела.

"Європейські столиці погодилися сфокусуватися на трьох речах: на засудженні Ірану і публічній підтримці Ізраїлю, на розробці планів можливих санкцій стосовно Ірану й на використанні важелів тиску на Тегеран, які в них іще залишилися", - інформує видання.

Як зазначає FT, на вівторок заплановано екстрену відеонараду глав МЗС країн ЄС, на якій, зокрема, обговорять санкції.

При цьому лідери деяких країн G7 раніше запропонували оголосити Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

Крім того, за даними джерел видання, останніми днями офіційні особи ЄС мали "величезну кількість контактів" із представниками Ірану, намагаючись "створити захисні механізми" для запобігання подальшому погіршенню ситуації.

Зокрема, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель провів переговори з главою МЗС Ірану Хосейном Аміром Абдоллахіаном, під час яких закликав Тегеран "відмовитися від подальшої ескалації".

У ніч на 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю численних ударів ракетами та безпілотниками у відповідь на нещодавній авіаудар по іранському консульству в Дамаску.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі повідомив, що близько 99% із майже 300 повітряних об'єктів, випущених Іраном по Ізраїлю за ніч, перехопили ізраїльські засоби ППО. Глава Пентагону Ллойд Остін, у свою чергу, повідомив, що сили США перехопили десятки ракет і безпілотників, що летіли в напрямку Ізраїлю з Ірану, Іраку, Сирії та Ємену.

Начальник Генштабу ЗС Ірану Мохаммад Багері назвав операцію успішною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА