11:52 01.04.2024

"Укренерго" після атак РФ з 22 березня вже відновило обладнання для передачі близько 2000 МВт потужності

1 хв читати
"Укренерго" після атак РФ з 22 березня вже відновило обладнання для передачі близько 2000 МВт потужності

Фахівці НЕК "Укренерго" з 22 березня, коли сталася наймасштабніша атака РФ на енергосистему, а потім іще низка атак, відновили й замінили високовольтне обладнання на підстанціях, що дає змогу передати близько 2000 МВт потужності.

Як зазначається в оновленні компанії в телеграм-каналі, стільки за годину споживає місто з населенням понад 3 млн жителів.

Крім того, зазначається, що останніми днями фахівці "Укренерго" відновили роботу частини обладнання на об'єктах у західному регіоні, тим самим підвищивши надійність енергопостачання.

Водночас компанія зазначила, що через завдані російськими ракетами та дронами пошкодження електростанцій на лівому березі Дніпра в цьому регіоні є локальний дефіцит електроенергії.

"Сьогодні вранці застосовано обмеження споживання для всіх споживачів у Харківській області та для промислових - у Кривому Розі", - уточнила НЕК.

Водночас на ранок через різні причини знеструмлені 412 населених пунктів.

За даними Міністерства енергетики в телеграмі, через бойові дії знеструмлено абонентів у шести областях, найбільше в Донецькій - там без світла залишається майже 48 тис. точок обліку в 96 населених пунктах.

Крім того, в Харківській області через пошкодження внаслідок бойових дій припинено постачання газу майже 300 абонентам.

За добу енергетики відновили електропостачання для 17,6 тис. абонентів, додало Міненерго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА