12:40 31.03.2024

РФ довго не здійснювала ударів по енергетиці України, це дало змогу накопичити певну кількість ракет - Буданов

2 хв читати
РФ довго не здійснювала ударів по енергетиці України, це дало змогу накопичити певну кількість ракет - Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зазначає, що оскільки РФ значний час не здійснювала ударів по енергетиці, їм вдалося накопичити, а також виробити певну кількість ракет.

"Щодо кількості ракет - ми постійно відстежуємо темпи виробництва, накопичення тощо. Скільки в них ракет, нам достовірно відомо. Те, що вони не здійснювали понад рік ударів по енергетиці, дало їм змогу накопичити певну кількість озброєння. На жаль, у ворога є зараз сили для того, щоб продовжувати свою роботу", - сказав він в ефірі телемарафону в неділю.

За його словами, якщо говорити про виробництво РФ ракет оперативно-тактичного рівня, то це не 100 ракет на місяць, але "цифра значна".

"Калібри" накопичувалися весь цей період, вони абсолютно готові до застосування", - сказав Буданов. За його словами, було ухвалено рішення через те, що "Калібр" менш ефективний, ніж Х-101, "поки що використовувати Х-101".

"Найближчим часом, думаю, ми побачимо знову "Калібри", тому що кількість Х-101 значно скоротилася", - припустив начальник ГУР.

"У них було рішення відновити запаси ракет флоту, тому що вони значно в них на той час скоротилися, довести їх до певної кількості, яку я зараз не хочу озвучувати. Це завдання вони виконали. Тобто зараз вони технічно готові до їхнього застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили РФ використовували ракети Х-101", - пояснив він.

Говорячи про ракету "Циркон", Буданов наголосив, що це протикорабельна ракета. "Вона насправді має серйозні тактико-технічні характеристики. Використовуючи "Циркони", РФ сподівається, що зможе пробити нашу систему ППО", - зазначив він.

За словами керівника ГУР, для запуску "Цирконів" у РФ є технічні можливості. "У тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим розташовані щонайменше кілька пускових установок для запуску цих ракет. Це берегові ракетні комплекси протикорабельних ракет, які здатні використовувати ракети "Циркон". Тобто, з південного напрямку станом на зараз це не є для них проблемою. Проблема може бути, якщо вони в якийсь час перемістять берегові ракетні комплекси на інші напрямки. Технічно така здатність у них є. Але, сподіваюся, що цього не станеться", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА