19:21 09.03.2024

Байден підписав закон про фінансування частини федеральних відомств США

2 хв читати
Байден підписав закон про фінансування частини федеральних відомств США

Президент США Джо Байден у суботу підписав закон про фінансування частини агентств і департаментів адміністрації на 2024 фінансовий рік, повідомив Білий дім.

"У суботу, 9 березня, президент підписав закон (...) який передбачає річне фінансування до 30 вересня 2024 року для департаментів і агентств федерального уряду, охоплених шістьма з 12 законопроєктів про асигнування", - ідеться в повідомленні Білого дому.

Таким чином США уникли шатдауну.

Пакет із шести законопроєктів передбачає виділення понад $460 млрд на фінансування, зокрема, міністерств у справах ветеранів, сільського господарства, внутрішніх справ, транспорту, житлового будівництва та розвитку міст, юстиції, торгівлі та енергетики. Напередодні відповідний законопроєкт схвалив сенат Конгресу США, а раніше - Палата представників.

Законодавцям належить до 22 березня ухвалити шість законопроєктів про фінансування на весь рік, які стосуються, зокрема, міністерства оборони, внутрішньої безпеки, охорони здоров'я та соціальних служб. За словами законодавців, щодо них може бути ще важче досягти двопартійної угоди.

Лідери Конгресу минулого тижня оприлюднили двопартійні законопроєкти про фінансування частини урядових установ, спрямовані на запобігання загрози їхнього закриття менш ніж за тиждень до дедлайну.

Байден на початку березня підписав тимчасовий бюджет уряду, що дало змогу уникнути перебоїв у його фінансуванні та зупинки роботи. Нова ініціатива передбачала продовження фінансування до 8 і 22 березня відповідно, що дало законодавцям додатковий час для завершення роботи над повноцінним річним бюджетом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА