20:24 28.02.2024

США вивчають варіант виділення військової допомоги Україні за рахунок $4 млрд, що залишилися

2 хв читати
США вивчають варіант виділення військової допомоги Україні за рахунок $4 млрд, що залишилися

Пентагон вивчає можливість використати решту $4 млрд фінансування, передбаченого для військової допомоги Україні, без гарантій відшкодування цих витрат, повідомляє CNN із посиланням на джерела в Міноборони США.

"Пентагон вивчає, чи варто використовувати останнє джерело фінансування військової допомоги, що залишилося, - на підтримку зусиль України, навіть без гарантій, що ці кошти компенсує Конгрес", - інформує телеканал.

У Пентагону, як і раніше, є близько $4 млрд коштів для України. Зазначається, що розмови про використання цих коштів для Києва стають дедалі актуальнішими.

Неназваний представник Пентагону повідомив CNN, що наступний пакет допомоги Україні, якщо його підготують, "обов'язково включатиме найважливіші боєприпаси". Також у відомстві обговорюють, як і де заздалегідь розмістити військову техніку, щоб її можна було якнайшвидше відправити в Україну, щойно схвалять додаткові джерела фінансування.

Раніше Пентагон не хотів витрачати будь-які з решти коштів без гарантій, що їх відшкодує Конгрес за допомогою схвалення запиту адміністрації на додаткове фінансування в розмірі $60 млрд для України. Так, у Пентагоні зазначали, що вилучення будь-якого обладнання з арсеналів без планів його поповнення може вплинути на боєготовність США.

Минулого року Пентагон оголосив, що виявив помилку в бухгалтерському обліку, через яку він завищив суму допомоги, яку він надав Україні, на $6,2 млрд. Це дало змогу США надавати військову допомогу Україні довше, ніж передбачалося.

Про попередній пакет безпекової допомоги Україні США оголосили 27 грудня минулого року. Відтоді Вашингтон не ухвалював рішень про виділення нової допомоги.

Сенат у лютому ухвалив законопроєкт щодо додаткових оборонних витрат на $95 млрд, куди, зокрема, входять близько $60 млрд для України і близько $14 млрд для Ізраїлю. У нинішньому законопроєкті, на відміну від попередньої версії, немає пунктів про посилення охорони південного кордону США. Потім документ вирушив на розгляд палати представників. Однак палата пішла на перерву до 28 лютого, так і не провівши голосування з цього питання.

Її спікер Майк Джонсон попередив, що готовий розглянути запит для України тільки одночасно з ухваленням заходів щодо захисту південного кордону США від потоку нелегальних іммігрантів. Джонсон пояснював, що палата представників не піддасться тиску сенату, який домагається ухвалення законопроєкту про фінансову допомогу іншим країнам, зокрема, Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА