10:36 21.02.2024

Кількість українців, які вважають Польщу однозначно дружньою до України, знизилася до 33% - група "Рейтинг"

2 хв читати

Більшість респондентів вважають дружніми до України США і Велику Британію (81%), водночас кількість тих, хто вважає Польщу однозначно дружньою, знизилася з 79% до 33%.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 10-11 лютого 2024 року в межах 26-ї хвилі дослідження динаміки суспільних настроїв населення України.

"Загалом більшість вважає дружніми до України США і Велика Британію (по 81%), Німеччину (80%), Польщу і Литву (по 79%), Канаду (78%), Францію (70%), Японію (55%). Польща залишається дружньою країною для більшості українців, однак позитивна оцінка зменшилася з 94% до 79% порівняно з минулим роком. Крім того, з 79% до 33% знизилася частка тих, хто вважає Польщу однозначно дружньою", - зазначено в повідомленні групи за підсумками дослідження, оприлюдненому на сайті групи "Рейтинг".

Водночас кількість українців, які вважають США однозначно дружньою країною, знизилася з 61% у червні 2023 р. до 35%, і респонденти обирають варіант відповіді "скоріше дружня".

Абсолютна більшість опитаних вважає ворожими країнами РФ (97%), Білорусь (90%), Іран (75%).

Згідно з результатами дослідження, зросла кількість тих, хто вважає ворожими Китай (з 34% у червні 2023 р. до 58% нині) та Угорщину (з 42% у червні 2023 р. до 52%). Також зросла частка респондентів, які ставляться до Білорусі як до абсолютно ворожої країни з 56% до 71%.

Крім цього, українці вважають нейтрально-дружньою країною Ізраїль: 44% вважають нейтральною, 38% - дружньою державою. Туреччину респонденти оцінюють більше як нейтральну країну (51%), проте поширеність думки, що Туреччина є дружньою країною, знизилася з 40% у червні 2023 р. до 30%.

Опитування проводили серед дорослого населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Опитано 1000 респондентів, вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Метод опитування - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 не більше ніж 3,1%.

Профінансовано групою "Рейтинг" у межах 26-ї хвилі моніторингу, який розпочато і проводиться з третього дня повномасштабного вторгнення РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА