18:13 20.02.2024

Заступник головкома ЗСУ: Ефективність застосування безпілотних систем у нас на низку пунктів вища, ніж у противника

2 хв читати
Заступник головкома ЗСУ: Ефективність застосування безпілотних систем у нас на низку пунктів вища, ніж у противника

У питанні виробництва й постачання дронів із противником паритет, щодо ефективності застосування всіх видів безпілотних систем - українські сили "на низку пунктів вищі", заявив заступник головнокомандувача Збройних сил України полковник Вадим Сухаревський.

"У таких питаннях я завжди відштовхуюся від двох основних моментів: ми маємо говорити про ефективне застосування, далі про наявність сил і засобів. Щодо ефективності. Завдяки нашим хлопцям на фронті, завдяки їхньому професіоналізму ефективність застосування всіх видів безпілотних систем у нас на низку пунктів вища й ефективніша", - сказав Сухаревський на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи відстає Україна в питанні дронів від ворога.

Говорячи про питання кількості та якості безпілотних систем, заступник головнокомандувача ЗСУ відзначив "максимальне сприяння й розуміння" з боку всіх структур і відомств у цьому напрямі, що, зокрема, включає пошук необхідних фінансів.

"Робота ведеться просто колосальна. Ми зараз контрактуємо понад мільйон боєприпасів різного типу на суму понад 6 млрд грн.... Щодо виробництва, закупівлі дронів, щодо союзницьких поставок, ці процеси запущені, воно все йде. Якщо говорити про те, наскільки ми відстаємо або випереджаємо в цьому плані противника, я сказав би десь 50 на 50", - пояснив Сухаревський.

Він зазначив, що противник "рухається і має потужну виробничу базу", проте Україна "десь наздоганяє, десь випереджає". Водночас Сухаревський запевнив, що Україна робить і зробить усе для того, щоб випередити ворога "в цьому паритеті".

Заступник головнокомандувача ЗСУ вказав на високу результативність застосування безпілотних систем українськими силами, які "в десятки разів ефективніші, ніж противник".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА