16:30 16.02.2024

Генпрокурор про співпрацю з МКС: Окрім кейса про депортацію українських дітей, активно працюємо щодо вбивства цивільних у Грозі, знищення зерносховищ

2 хв читати
Генпрокурор про співпрацю з МКС: Окрім кейса про депортацію українських дітей, активно працюємо щодо вбивства цивільних у Грозі, знищення зерносховищ

Генеральний прокурор України Андрій Костін наголошує на інтенсивності та відкритості співпраці української прокуратури з Міжнародним кримінальним судом (МКС) щодо взаємодії під час розслідування низки кейсів воєнних злочинів, скоєних РФ в Україні.

"Ми тісно працюємо з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду. У нас є специфічні кейси, якими вони зацікавлені", - розповів Костін у п'ятницю журналістам у Києві.

Він зазначив, що для розслідування особливих видів злочинів було створено робочі групи (task forces). "Наша робота відбувається на щоденній основі. І польовий Офіс МКС, який було відкрито в Києві торік, був дуже важливим кроком для того, щоб переконатися, що прокурор МКС і МКС працюватимуть в Україні на постійній основі. Ми розуміємо, що не тільки документування, а й розслідування, переслідування воєнних злочинів триватиме роки", - наголосив генпрокурор.

За словами Костіна, постійна присутність команди МКС в Україні є важливою складовою підтримки нашої країни в прагненні притягнути винних до відповідальності, а також демонструє відкритість самої України.

"Наша співпраця з МКС, я сказав би, на 100% прозора і відкрита... Щодня я підписую документи в особливих кейсах, щодо яких МКС запитує співпрацю в плані доказів, надання специфічної інформації команді МКС. Звісно, ордер на арешт щодо примусової депортації українських дітей - не кінець нашої роботи. Ми з нетерпінням очікуємо результатів, старанно працюючи за особливими видами діяльності", - розповів генпрокурор.

Він наголосив на кількох кейсах, щодо яких є домовленість із МКС про розкриття інформації: "Ми дуже інтенсивно працюємо за кейсом про наймасштабніше вбивство цивільних у Грозі в Харківській області. Другий кейс, який я можу публічно назвати, - розслідування щодо руйнування зерносховищ, переважно в південній частині Одеської області".

"Звісно, ми працюємо і в інших справах", - додав Костін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА