15:33 15.02.2024

Продовжено до дев'яти місяців термін досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Мазепи

2 хв читати
Продовжено до дев'яти місяців термін досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Мазепи

Печерський районний суд міста Києва продовжив до дев'яти місяців термін досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Ігоря Мазепи.

"Десять років не вистачило слідчим ДБР, щоб знайти докази проти мене та моїх колег у "справі котеджних містечок". Сьогодні суддя Печерського суду дав слідчим ще дев'ять місяців. І це при тому, що по цій фейковій і нікчемній справі через тюрму пройшло під десяток людей, а деяких вже тримають три місяці", - написав засновник інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа у фейсбуці.

Як уточнили в юркомпанії EQUITY Law Firm, яка захищає інтереси Мазепи, зазначене кримінальне провадження стосується нібито незаконного виділення земельних ділянок.

Печерський суд частково задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань (ДБР) і продовжив термін досудового розслідування до дев'яти місяців, тобто до 28 серпня 2024 року.

"Слідство мотивувало своє клопотанням тим, що за період проведення розслідування, так і не було зібрано достатніх доказів для обвинувачення та передачі кримінальної справи для розгляду судом по суті. Важливо зазначити, що це кримінальне провадження зареєстроване ще у 2014 році та триває майже 10 років, а відтак залишається незрозумілим, чому цього часу було недостатньо для здійснення необхідних слідчих дій", - зазначили в EQUITY Law Firm.

На думку Мазепи, продовження слідства у цій справі дискредитує правоохоронні органи, "по суті, є саботажем української економіки". 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА