11:57 30.01.2024

Курсантка правоохоронного вишу в Дніпрі виманила на сайті знайомств 800 тис. грн - ДБР

2 хв читати
Курсантка правоохоронного вишу в Дніпрі виманила на сайті знайомств 800 тис. грн - ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру курсантці одного з правоохоронних вишів Дніпра, яка виманила понад 800 тис. грн на сайті знайомств, спілкуючись із дівчиною від імені хлопця, який служить у зоні бойових дій.

"Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру курсантці одного з правоохоронних вищих навчальних закладів Дніпропетровщини", - йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією ДБР, дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим ім'ям, а фото вкрала зі сторінки справжньої людини в одній із соцмереж.

"Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто насправді ховається за анкетою, дала свій номер телефону та почала активно переписуватися в месенджерах, а також періодично спілкуватися телефоном", - повідомляють у бюро.

У ДБР уточнюють, що курсантка вигадала легенду і про те, чому вона говорить жіночим голосом - "пояснювала, що в дитинстві перенесла операцію на голосових зв'язках".

Згодом зловмисниця написала, що перебуває в зоні бойових дій, через що найближчим часом зустрітися наживо не вийде, але пообіцяла періодично надсилати дівчині подарунки через свою племінницю. "Так званою племінницею, яка частенько приносила подарунки, виявилася сама підозрювана", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДБР, згодом "боєць" повідомила про поранення поблизу Бахмута та почала просити гроші на операцію. "Вважаючи чоловіка своїм хлопцем, потерпіла, напозичавшись у знайомих та родичів понад 800 тис. грн, усе відправила на рахунок шахрайки", - резюмують у відомстві.

Водночас у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ повідомили, що підозрювана не навчається в їхньому виші з березня минулого року. "Дівчина, підозрювана ДБР у шахрайстві, ще в березні 2023 року покинула університет. Тому вона не є курсанткою нашого університету", - зазначила представниця університету Дар'я Долженкова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА