12:50 24.01.2024

На окупованій території України розташовано понад 2 тис. закладів культури та понад 20 тис. пам'яток культури - Карандєєв

1 хв читати
На окупованій території України розташовано понад 2 тис. закладів культури та понад 20 тис. пам'яток культури - Карандєєв

В. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявляє, що на тимчасово окупованій території України розташовано понад 2,1 тис. закладів культури та понад 20 тис. пам'яток культури національного та місцевого значення.

"На сьогодні на тимчасово окупованих територіях України залишається: 928 бібліотек, 1050 клубних закладів, 47 музейних галерей, 106 закладів освіти сфери культури та понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення. Коли ми відвоюємо ці території, повернемо їх під контроль України, звісно, ми відновимо діяльність закладів культури там", - сказав Карандєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи має відомство розуміння, яка кількість працівників цих закладів у сфері культури пішла на співпрацю з окупаційною владою, він відповів, що надати фактичну оцінку можна буде лише тоді, коли буде проаналізовано конкретну ситуацію кожної окремої людини.

"І казати, що всі, хто залишився і працює зараз там, отримуючи зарплату в рублях, що всі вони є колаборантами і пішли на співпрацю, я б не наважувався", - наголосив він.

Як повідомлялося, станом на січень через російську збройну агресію проти України постраждали вже 1 тис. 907 об'єктів культурної інфраструктури та 872 об'єкти культурної спадщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА