18:30 23.01.2024

В Україні знешкоджено угруповання, яке влаштовувало розбійні напади на криптовалютників - поліція

2 хв читати

Співробітники Національної поліції України викрили учасників і організаторів збройного злочинного угруповання, яке влаштовувало розбійні напади на криптовалютників, і 22 січня провели спецоперацію з їх затримання, повідомляє у вівторок департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Серед фігурантів - жителі Харкова, Дніпра, Києва, Київської та Кіровоградської областей. Зловмисники викрадали наближених до майбутніх жертв осіб, щоб дізнатися деталі їхнього побутового життя, наявність системи безпеки в будинках", - ідеться в повідомленні.

За даними поліції, у поле зору злочинної організації потрапляли особи, діяльність яких пов'язана з криптовалютою. Зловмисники неодноразово проводили зустрічі для узгодження всіх деталей і планування шляхів втечі, проводили розвідку місцевості, підбирали знаряддя та екіпірування, відстежували прогноз погоди, щоб у разі опадів не залишали слідів на місцевості. У зв'язку з тим, що учасники угруповання були з різних регіонів, у визначену дату та місце вони з'їжджалися для проведення спільних нарад.

Вік затриманих від 23 до 40 років. Ще двоє фігурантів уже перебувають у СІЗО. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за декількома статтями Кримінального кодексу України з кваліфікуючою ознакою "вчинення у складі організованої групи": чч. 1 і 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст.187, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 187 (розбій); ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА