20:42 07.01.2024

ЄС повинен мати власну армію

2 хв читати
ЄС повинен мати власну армію

Європейський союз повинен створити власну об'єднану армію, яка могла б відігравати роль у підтримці миру і запобіганні конфліктам, заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні, повідомляє Reuters у неділю.

В інтерв'ю італійській газеті La Stampa Таяні заявив, що більш тісне європейське співробітництво в сфері оборони є пріоритетом для очолюваної ним партії Forza Italia.

"Якщо ми хочемо бути миротворцями у світі, нам потрібні європейські збройні сили. І це фундаментальна умова для того, щоб мати можливість проводити ефективну європейську зовнішню політику", - сказав він в інтерв'ю, опублікованому в неділю.

"У світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія - з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону - італійські, німецькі, французькі або словенські громадяни можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським союзом", - додав він.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже два роки тому європейська оборонна співпраця стала актуальною в політичному порядку денному. Однак зусилля більшою мірою були спрямовані на розширення НАТО: минулого року до альянсу приєдналася Фінляндія, а Швеція також перебуває на шляху до вступу.

Таяні також заявив, що ЄС, який складається з 27 країн, має впорядкувати своє керівництво і мати єдине головування, а не нинішню структуру, яка складається з голови Європейської ради та голови Європейської комісії.

Міністр закордонних справ став лідером партії Forza Italia після смерті Сільвіо Берлусконі минулого року. Вибори до Європейського парламенту в червні стануть першим критерієм популярності партії після втрати харизматичного колишнього лідера.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА