14:17 20.12.2023

Кожен другий учитель в Україні вважає, що ШІ змінить освітній процес найближчими роками

2 хв читати
Кожен другий учитель в Україні вважає, що ШІ змінить освітній процес найближчими роками

Кожен другий український учитель вважає, що штучний інтелект (ШІ) змінить освітній процес найближчими роками, свідчать результати дослідження компанії Factum Group Ukraine за підтримки Міністерства освіти і науки України.

"Практично всі опитані вчителі чули про сервіси ШІ. Водночас сім із 10 користувалися принаймні одним із них за останні пів року. Загалом 76% опитаних учителів хоча б раз користувалися ШІ - половина з них мала позитивний досвід взаємодії. Кожен другий учитель вважає, що ШІ змінить освітній процес у найближчі роки", - йдеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

Освітяни зазначають, що використовують сервіси ШІ для підготовки до занять, створення тестів для домашнього завдання, під час проведення уроків, а також для перевірки знань учнів і навіть у позакласній роботі. Повідомляється, що активно інструменти ШІ на уроках використовують вчителі і точних дисциплін (інформатики, фізики, математики), і гуманітарних - англійської мови, зарубіжної літератури, історії та української мови.

Згідно з дослідженням, 37% вчителів так чи інакше вже залучали школярів до використання ШІ, 49% планують зробити це в майбутньому, а 39% опитаних не планують безпосередньо рекомендувати учням використовувати ШІ в навчанні.

Всеукраїнське дослідження провели Projector Creative & Tech Institute та Мала академія наук України за підтримки дослідницької компанії Factum Group Ukraine. Опитування проводили онлайн, воно тривало протягом вересня-жовтня 2023 року. У ньому взяли участь понад 3 тис. українців, серед них 1747 вчителів та 1443 школярі (учні 8-11 класів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА