00:28 07.12.2023

Посилення української ППО в період холодів є актуальним – Єрмак на зустрічі із Салліваном

1 хв читати
Посилення української ППО в період холодів є актуальним – Єрмак на зустрічі із Салліваном

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив із радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном ситуацію на фронті та потреби ЗСУ, зокрема в артилерії, далекобійних ракетах, бронетехніці, а також посилення ППО.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у період холодів нагальним є посилення ППО України для захисту цивільної інфраструктури та "зернового коридору" у Чорному морі від атак російських ракет та дронів.

Також Єрмак подякував США за організацію українсько-американської конференції оборонних індустрій, яка відбувається 5–6 грудня у Вашингтоні.

"Це дуже важливий захід. Ця конференція стане відправною точкою в активній двосторонній військово-технічній співпраці", – зазначив він.

В українській делегації також взяли участь голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та міністр оборони України Рустем Умеров. Крім того, посол України в США Оксана Маркарова та радниця керівника Офісу глави держави Дарія Зарівна.

Представники української делегації наголосили на важливості прийняття Конгресом США ініціатив з підтримки України.

Єрмак та Салліван також торкнулися питання реалізації Формули миру Володимира Зеленського та обговорили підготовку до проведення першого Глобального саміту світу. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА