17:32 24.11.2023

Фінляндія виділила EUR3 млн на продовольчу безпеку в Україні

2 хв читати
Фінляндія виділила EUR3 млн на продовольчу безпеку в Україні

Фінляндія надає EUR3 млн як додаткову підтримку для покращення продовольчої безпеки в Україні, повідомляється на офіційному порталі Міністерства закордонних справ Фінляндії "Suomi ulkomailla" ("Фінляндія за кордоном").

"Фінансування підтримує транспортування зерна з України до країн, на ситуацію з продовольчою безпекою яких впливають наслідки російської агресивної війни. Частину коштів буде спрямовано на розмінування української сільської місцевості, щоб можна було відновити сільськогосподарське виробництво", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що Фінляндія підтримала Всесвітню продовольчу програму (WFP) і постачання зерна з України, щоб пом'якшити наслідки агресивної війни РФ: зерно закуповують в Україні, а потім доправляють до країн Африки, які потерпають від продовольчої кризи. "З наданої наразі підтримки EUR2 млн підуть як гуманітарна допомога на ініціативу "Зерно з України", що реалізується WFP. Минулого року Фінляндія підтримувала перевезення зерна на суму EUR11,5 млн", - ідеться в повідомленні.

Водночас Фінляндія підтримує розмінування в Україні, для чого WFP і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) запустили проєкт, що поєднує в собі розмінування, гуманітарну допомогу та співпрцю з метою розвитку. Проєкт підготовлений у тісній співпраці з українською адміністрацією. Додаткове фінансування збільшує підтримку Фінляндією гуманітарного розмінування в Україні до загальної суми приблизно EUR8,25 млн, йдеться в повідомленні.

"Підтримуючи відновлення сільськогосподарського сектору України в постраждалих від війни регіонах, ми сприяємо відновленню продовольчої безпеки та економічної активності країни", - заявив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

Повідомляється, що 25 листопада Україна організовує саміт із продовольчої безпеки, мета якого - привернути увагу до впливу агресивної війни РФ на продовольчу безпеку. На зустрічі буде заслухано записану промову прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА