17:06 17.11.2023

ВАКС змінив запобіжний захід викритому в хабарництві голові Тернопільської облради на цілодобовий домашній арешт

2 хв читати
ВАКС змінив запобіжний захід викритому в хабарництві голові Тернопільської облради на цілодобовий домашній арешт

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора змінив запобіжний захід викритому в хабарництві голові Тернопільської облради із застави на цілодобовий домашній арешт, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"17 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради, який підозрюється у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера", - йдеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, за рішенням суду до зазначеного підозрюваного застосовано цілодобовий домашній арешт.

Також за клопотанням прокурора слідчий суддя ВАКС стягнув у дохід держави понад 805 тис. грн, які було внесено як заставу за підозрюваного.

Як повідомлялося, 26 червня антикорупційні органи України затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації за вимагання коштів у бізнесмена-волонтера. За інформацією НАБУ, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт із будівництва та ремонту інфраструктурних об'єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

Після передання третього траншу в розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали "на гарячому".

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висловило сподівання на проведення неупередженого розслідування щодо голови Тернопільської обласної ради, члена ВО Михайла Головка.

ВАКС обрав голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

САП оскаржив це рішення в Апеляційній палаті ВАКС у частині суми застави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА