11:40 17.11.2023

Суд повернув у держвласність Одеський будинок артистів цирку

2 хв читати
Суд повернув у держвласність Одеський будинок артистів цирку

Суд за позовом прокуратури повернув у державну власність Одеський будинок артистів цирку, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

"Органи прокуратури продовжують активно використовувати представницькі повноваження для повернення з незаконного володіння до власності держави майна, яке вибуло без її відома", - повідомляється у телеграм-каналі відомства в п'ятницю.

За інформацією прокуратури, в 1994 році наказом Міністерства культури України з метою вдосконалення координації діяльності цирків і пропаганди українського цирку в країні та за кордоном, було створено ДП "Український цирк". "На баланс підприємства було передано, зокрема, Одеську будівлю артистів цирку 1961 року побудови", - зазначається в повідомленні.

Згідно з повідомленням, прокурори встановили, що в 1998 році між ДП "Одеський державний цирк" і двома підприємствами було укладено договір про спільну діяльність. У відомстві уточнюють, що за умовами цього договору сторони мали спільно виконувати дії з реконструкції, переобладнання, будівельно-монтажних робіт, однак передача у власність третіх осіб споруди готелю цирку не передбачалася.

Як пояснюють в Офісі генпрокурора, фактично під приводом укладення договору підприємства мали намір заволодіти будівлею в історичному ареалі Одеси. "У червні 2018 року державний реєстратор прийняв незаконне рішення про державну реєстрацію права власності на будівлю готелю цирку за фізичною особою. Обласна прокуратура стала на захист державних інтересів та звернулася з позовом про визнання незаконними і скасування рішень державних реєстраторів та витребування майна з незаконного володіння на користь держави", - наголошується в повідомленні.

За результатом розгляду справи суд задовольнив позов прокурора - скасовано незаконну реєстрацію права власності та витребувано будівлю готелю цирку на користь держави.

Будівля готелю цирку, за інформацією прокуратури, оцінюється у 81,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА