13:17 15.11.2023

Псевдоволонтер привласнила 1 млн грн, обдуривши постраждалих від російської агресії - прокуратура Києва

1 хв читати
Псевдоволонтер привласнила 1 млн грн, обдуривши постраждалих від російської агресії - прокуратура Києва

Правоохоронці Києва повідомили про підозру уродженці Донецької області, яка в шахрайський спосіб заволоділа 1 млн грн коштів постраждалих від російської агресії, інформують у Київській міській прокуратурі.

"За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 50-річній уродженці Донецької області у вчиненні 22 епізодів шахрайства (ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України)", - йдеться в повідомленні міськпрокуратури в телеграм-каналі в середу.

За даними слідства, підозрювана вигадала історію про те, що вона займається волонтерською діяльністю й купує товари зі знижкою від 50 до 70 відсотків у мережі будівельно-господарських магазинів "Епіцентр".

"Під приводом здійснення волонтерської діяльності жінка "продавала" різноманітну електронну техніку, гаджети та будівельні матеріали. Шахрайка запевняла потерпілих купувати через неї товари за вигідною ціною, а отримані шахрайським шляхом гроші витрачала на власні потреби", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі міста уточнюють, що потерпілі - здебільшого жителі міста Ірпінь Київської області, які намагалися закупити будівельні матеріали для відновлення власних помешкань, що постраждали від російської агресії.

"У зазначений спосіб зловмисниця заробила близько 1 млн грн, а від її дій постраждало 15 осіб", - зазначають у прокуратурі.

Слідство триває. Встановлюють дані інших потерпілих від протиправних дій підозрюваної. Досудове розслідування здійснюють слідчі Святошинського управління поліції Києва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА