19:07 10.11.2023

ЗС України відбили атаки окупантів на семи напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 59 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
ЗС України відбили атаки окупантів на семи напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 59 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському, шахтарському та запорізькому напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 п'ятниці на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 59 бойових зіткнень. "Сили оборони... завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту", - зазначають у Генштабі.

На авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів штурмові дії на схід від Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, на південь від Тоненького Донецької області. Тут Силами оборони відбито 21 атаку.

"На Куп'янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, на північний схід від Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші воїни відбили 7 атак... На Лиманському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Новоєгорівки та Серебрянського лісництва Луганської області... На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 10 атак окупантів у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області", - йдеться у зведенні.

"На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські військові відбили 13 атак... На Шахтарському напрямку загарбники за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії поблизу Старомайорського Донецької області... На Запорізькому напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Роботиного Запорізької області, успіху не мав", - розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА