19:22 07.11.2023

Україна стане частиною програми Interreg Europe до кінця року - Стефанішина

1 хв читати
Україна стане частиною програми Interreg Europe до кінця року - Стефанішина

Україна стане частиною програми транскордонного співробітництва Interreg Europe цього року, повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Цього року Україна стане частиною найбільшої програми - Interreg Europe, що дасть змогу не лише брати участь у проєктах у Європі, а й формувати самостійні проєкти разом із регіонами та забезпечувати їх фінансування коштом Європейського Союзу", - сказала вона під час конференції "Реформа децентралізації: дорожня карта" у вівторок.

За її словами, для українських громад важливо працювати з фондами Європейського Союзу, адже їхні бюджети значно перевищують кошти, які отримують громади в рамках бюджету, враховуючи його дефіцит в умовах воєнного стану.

"За останні роки ми стали учасниками всіх можливих програм, які відкривають фінансування для регіонів (...) Єдине, що потрібне від регіонів, - спроможність. Ми бачимо, що саме ті регіони, які займали проактивну позицію, формували власну спроможність, сьогодні мають можливість перекривати недостатнє фінансування в тих сферах, які не забезпечені повністю державним бюджетом", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Єврокомісія в грудні 2022 року затвердила чотири нові програми ЄС із транс'європейського співробітництва для збалансованого розвитку (Interreg) на 2021-2027 роки за участю 10 держав-членів Союзу, а також України та Молдови на суму EUR533 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА