07:27 03.11.2023

Палата представників виділила Ізраїлю допомогу на суму 14,3 мільярда доларів, що призвело до непорозумінь із Сенатом

2 хв читати
Палата представників виділила Ізраїлю допомогу на суму 14,3 мільярда доларів, що призвело до непорозумінь із Сенатом

У четвер Палата представників ухвалила законопроєкт про надання допомоги Ізраїлю на суму 14,3 мільярда доларів у його війні проти ХАМАС - крок, що призведе до сутички з Сенатом, очолюваним демократами, у межах раннього випробування на лідерство для спікера Майка Джонсона, - повідомляє CNN.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер назвав законопроєкт Республіканської партії в Палаті представників "глибоко помилковою пропозицією", і Сенат не ухвалить його. Демократи заперечують проти того факту, що законопроєкт не передбачає допомоги Україні та призведе до скорочення фінансування Податкової служби. Голосування в Палаті представників склало 226 голосів проти 196. Два республіканці виступили проти законопроєкту, а 12 демократів підтримали його.

Демократи закликали до того, щоб допомога Ізраїлю поєднувалася з додатковою безпековою допомогою Україні в її війні проти Росії. У Сенаті обидві партії підтримують допомогу Ізраїлю і подальшу допомогу Україні. Але в Палаті представників багато республіканців виступають проти направлення додаткової допомоги Україні, що ставить дві палати в протиріччя, про це йдеться в повідомленні агентства.

У спробі компенсувати вартість допомоги Ізраїлю в розмірі 14,3 мільярда доларів законопроєкт Палати представників скасує фінансування Податкової служби (IRS) у розмірі 14,3 мільярда доларів. Однак безпартійне Бюджетне управління Конгресу (CBO) заявило, що пропозиція компенсувати допомогу Ізраїлю за рахунок скорочення фінансування IRS призведе до збільшення дефіциту і призведе до приблизно 26,8 мільярда доларів втрачених доходів за 10 років.

Демократи говорять, що допомога Ізраїлю не повинна бути обумовлена скороченням фінансування, і скористалися оцінкою CBO, щоб назвати пропозицію Республіканської партії несерйозною. "Лицемірство тут полягає в тому, що скорочення фінансування для боротьби з податковими махінаціями фактично призведе до збільшення дефіциту на мільярди і мільярди доларів. Який жарт", - сказав Шумер.

Далі Шумер заявив, що Сенат "не розглядатиме цю глибоко помилкову пропозицію Республіканської партії Палати представників. Натомість ми будемо спільно працювати над нашим власним двопартійним пакетом надзвичайної допомоги, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, конкуренцію з китайським урядом і гуманітарну допомогу Газі".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА