18:28 02.11.2023

Київрада затвердила План дій "Зелене місто" для вирішення питань кліматичних змін - КМДА

2 хв читати
Київрада затвердила План дій "Зелене місто" для вирішення питань кліматичних змін - КМДА

Депутати Київської міської ради затвердили План дій "Зелене місто" - комплекс із 20 пакетних заходів для вирішення питань кліматичних змін і довкілля в плануванні розвитку міста, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Документ містить розроблені заходи у сфері транспорту, сталої міської мобільності, енергоефективності, водопостачання та водовідведення, управління відходами, збереження довкілля та різноманіття, цифровізації міського господарства та управління даними. Орієнтовне потенційне залучення інвестицій для реалізації заходів Плану дій "Зелене місто" - близько EUR2,5 млрд", - зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зазначено, що джерелами фінансування можуть бути кошти міського бюджету, міжнародних фінансових організацій або приватний капітал у вигляді інвестицій.

Затверджений План дій "Зелене місто" для Києва розроблено за експертної підтримки міжнародних компаній "УС Аткінс Інтернешнл Лімітед" (WS Atkins International Limited) у консорціумі з ПІІ "Білфінгер Тебодін Україна" (CFI Bilfinger Tebodin Ukraine) в межах Програми ЄБРР "Зелені міста" за фінансової підтримки уряду Швеції.

"Провели кілька презентацій і консультацій-семінарів із громадськістю, науковцями, освітянами, представниками бізнесу та громадських організацій. Загалом участь у консультаціях взяли понад 120 організацій. Опрацьовано понад 200 пропозицій і коментарів відповідно до процедур Стратегічної екологічної оцінки. Участь в обговореннях узяли громадські організації, державні установи, Європейський банк реконструкції та розвитку і, найголовніше, - містяни, які вболівають за трансформацію Києва в екологічно свідоме й "розумне" місто", - зазначив Поворозник.

Він також додав, що повномасштабне вторгнення змусило актуалізувати фактично підготовлений документ. Зокрема, у ньому передбачено заходи з енергоефективності, необхідність яких диктує сьогодення. Йдеться про обладнання квартальних котелень альтернативними джерелами електричного живлення, що працюють на різних видах палива; встановлення додаткового обладнання для когенерації теплової та електричної енергії; закупівлю мобільних (пересувних) котелень для аварійного теплопостачання.

Робота над Планом дій "Зелене місто" розпочалася 2019 року, коли Київська міська державна адміністрація та Європейський банк реконструкції та розвитку уклали меморандум про приєднання столиці до програми ЄБРР "Зелені міста".

Для підготовки Плану дій "Зелене місто" застосовували методологію Програми "Зелені міста", яку розробила Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і Міжнародна рада місцевих природоохоронних ініціатив (МРМПІ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА