15:43 01.11.2023

Закупівлями продуктів для ЗСУ з грудня 2023 року займатиметься "Державний оператор тилу" - заступник міністра оборони

2 хв читати
Закупівлями продуктів для ЗСУ з грудня 2023 року займатиметься "Державний оператор тилу" - заступник міністра оборони

З грудня поточного року закупівлями продуктів Міноборони України для українських військовослужбовців займатиметься державне агентство "Державний оператор тилу", повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

"Сьогодні, 1 листопада, Міністерство оборони України оголошує торги на закупівлю їжі на Збройні сили України. У правилах цих торгів ми запровадили деякі зміни, на яких я зараз хочу наголосити. Мета цих змін у тому, щоб не було перебоїв у постачанні їжі і, найголовніше, унеможливити корупцію. З грудня цього року всіма закупівлями Міністерства оборони України займатиметься агентство "Державний оператор тилу". Це наш новий інструмент у закупівлях, який повністю візьме на себе весь функціонал", - розповів Кліменков на брифінгу в середу.

За словами заступника міністра, працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

"Вони вже зараз вивчають ринок і готуються. Агентство закупівель на повну, як я вже зазначив, запрацює з 1 грудня. На сьогодні де-факто вони вже формують команду", - зазначив Кліменков.

У Міноборони додали, що очікують від Кабінету Міністрів ухвалення найближчим часом двох постанов, після чого "де-юре на 100% агентство закупівель із тилу запрацює".

Крім того, Кліменков повідомив, що цього разу Міноборони оголошує торги на їжу не на пів року, а на три місяці, тобто з січня по березень включно.

"І наша мета - кардинально змінити сам підхід, процес у тилових закупівлях. Тобто це будуть зовсім інші закупівлі з іншою логікою", - наголосив заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА