09:39 01.11.2023

Російська влада затримала двох підозрюваних у вбивстві української родини в окупованій Волновасі - ISW

1 хв читати
Російська влада затримала двох підозрюваних у вбивстві української родини в окупованій Волновасі - ISW

У понеділок, 30 жовтня, Слідчий комітет РФ повідомив, що російська влада затримала двох російських військовослужбовців-контрактників, уродженців Далекого Сходу, як підозрюваних у вбивстві, скоєному 29 жовтня у Волновасі Донецької області, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Слідчий комітет заявив, що, за даними попереднього розслідування, мотив убивства має "побутовий" характер. 31 жовтня російське інсайдерське джерело заявило, що двоє затриманих входили до складу російської 155-ї окремої морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот)", - зазначається у звіті за 31 жовтня.

Повідомляється, що напади представників окупуючої держави на цивільне населення в тилових районах, віддалених від зон активних бойових дій, являють собою явне порушення численних міжнародно-правових норм і з великою часткою ймовірності можуть бути кваліфіковані як воєнний злочин або злочин проти людяності.

Як повідомлялося, вночі 29 жовтня російські військові вбили дев'ятьох мирних жителів, зокрема двох маленьких дітей, у їхньому будинку у Волновасі. Дані судово-медичної експертизи свідчать про те, що напад, імовірно, скоїли добре підготовлені та добре екіпіровані військові.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА