20:59 31.10.2023

Правоохоронні органи України мають дати відповідь щодо "анонімів" із Офісу президента - Данілов про статтю в Time

2 хв читати
Правоохоронні органи України мають дати відповідь щодо "анонімів" із Офісу президента - Данілов про статтю в Time

Правоохоронні органи України мають дати відповідь суспільству щодо так званих "анонімів" із числа оточення президента Володимира Зеленського, про яких йшлося в матеріалі видання Time, переконаний секретар РНБО Олексій Данілов.

"Природно, ми повинні звертати на це увагу. Я думаю, що наші органи мають дати відповідь, що це за "аноніми" з Офісу президента, які не вірять у нашу перемогу і перебувають поруч із нашим президентом. Це не зовсім коректна позиція", - заявив Данілов в ефірі "УП live".

За його словами, "ця "анонімність" викликає дуже багато запитань".

"Якщо в тебе є якась позиція, якщо ти вважаєш, що наша країна не може перемогти, то ти не маєш права перебувати біля нашого президента, в Офісі президента. Ти повинен сказати, що ми не можемо досягти успіху, тому що я так вважаю. Ця "підкилимність" і "анонімність" завдає великої шкоди, перш за все, нашій країні", - сказав він.

Водночас, як зауважив секретар РНБО, "коли автор матеріалу каже, що перебуває всередині Офісу президента і спілкується з людьми анонімно, то це така собі "анонімність". "Якщо він каже, що - це люди, які перебувають в Офісі президента і мають такі думки... Анонімність може бути, коли ви не можете вирахувати цих людей. А коли ви називаєте інституцію, де ви берете (інтерв'ю - ІФ-У), то це вже не про анонімність. Це про інші речі", - наголосив він.

Також Данілов наголосив, що "існує велика проблема, коли ЗМІ або люди, які не мають жодного відношення до тих чи інших посад, починають навішувати їм певні звання".

"(Коли вони називаються - ІФ-У) радниками, позаштатними радниками або представляються помічниками президента. А це важливі речі. Я не розумію, про яких помічників президента йдеться у статті. У президента є одна помічниця - відома Марія", - сказав він.

Крім того, секретар РНБО наголосив, що, "якщо така інформація з'являється, значить це комусь потрібно... Усе, що там написано, дивовижним чином грає на руку лише Росії".

"Я не розумію, звідки автор бере такі речі... Коли ця людина (автор - ІФ-У) починає користуватися російськими наративами щодо наших втрат, то я можу сказати, що ми знаємо, які в нас втрати, і точно те, що він написав, не відповідає дійсності", - сказав він.

"Нам головне зараз зробити так, щоб такі публікації не шкодили нашій країні", - додав Данілов.

Днем раніше американське видання Time опублікувало матеріал із посиланнями на непредставлених членів команди президента України щодо проблем, з якими нібито стикається Зеленський в умовах війни.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА