19:34 30.10.2023

Представник Китаю не зміг узяти участі у зустрічі щодо Формули миру на Мальті через розбіжність графіків - Жовква

2 хв читати
Представник Китаю не зміг узяти участі у зустрічі щодо Формули миру на Мальті через розбіжність графіків - Жовква

Спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей не зміг узяти участі у зустрічі радників із нацбезпеки та дипломатичних представників з обговорення української Формули миру на Мальті через розбіжність власного графіка і часу проведення заходу, розповів заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

"Спецпредставник Китаю Лі Хуей брав участь у рамках попередньої зустрічі щодо Формули миру - у Джидді. Цього ж разу - на Мальті - він не зміг взяти участі. У нас була відповідна реакція китайської сторони, що така зустріч (за його особистої участі - ІФ-У) не відбудеться через розбіжність графіків", - повідомив Жовква в ефірі телемарафону.

Водночас він наголосив, що відсутність представника Китаю не вплине негативним чином на продовження роботи щодо Формули миру президента Зеленського.

Водночас Жовква зазначив, що "Київ безумовно розраховує на подальшу участь китайської сторони", нагадавши, що посол Китаю в Україні Фань Сяньжун кілька разів брав участь, зокрема, виступав у межах зустрічей іноземних дипломатів із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком щодо роботи над пунктами Формули миру.

Заступник глави Офісу президента України також заявив, що "позиція, роль і участь Китаю в цьому сенсі дуже важливі".

"Ми знаємо, що Китай періодично нагадує про свої ініціативи щодо мирного врегулювання в Україні. А ми, зі свого боку, говоримо Китаю, що ті пункти, які збігаються з пунктами Формули миру, можуть бути взяті в роботу, наприклад, пункт про територіальну цілісність України та її суверенітет", - сказав Жовква.

Наразі, за його словами, Київ намагається залучити китайську сторону до роботи над пунктом повернення всіх українських полонених і депортованих дітей в Україну.

"А що стосується ядерної безпеки, то позиція Китаю дуже чітка - не може жодна ядерна держава шантажувати застосуванням ядерної зброї будь-яку неядерну державу, зокрема й Україну", - заявив Жовква.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

Російські війська скинули на Куп'янськ-Вузловий авіабомби, постраждала пенсіонерка - прокуратура

На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули три людини, двоє поранені - голова ОВА

Після атаки на Одесу вже відомо про трьох постраждалих - мер

У Харкові вже двоє загиблих, ще 13 осіб поранено - мер

За уточненими даними, у Харкові одна людина загинула після авіаударів - Терехов

В ОДЕСІ ЩЕ ОДИН ВИБУХ - МЕР

Окупанти вдарили по Харкову КАБами, відомо про п'ятьох постраждалих - Синєгубов

В ОДЕСІ ЧУЛИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТУ В БІК МІСТА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА