18:03 26.10.2023

Нардепи хочуть притягнути до відповідальності Арестовича за неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального злочину депутатом

1 хв читати
Нардепи хочуть притягнути до відповідальності Арестовича за неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального злочину депутатом

Народні депутати звернулися до голови Національної поліції України Івана Вигівського з проханням притягнути ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича до кримінальної відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального правопорушення народною депутаткою Наталею Піпою (фракція "Голос").

"Я та 28 моїх колег - народних депутатів подали заяву в Національну поліцію на Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення", - повідомила Піпа у фейсбуці в четвер.

Як випливає з оприлюдненого скану документа, народні депутати просять зареєструвати їхню заяву, внести її до єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати судове розслідування.

"Вважаємо, що в діяннях Олексія Арестовича наявні ознаки кримінального правопорушення... - "завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення", - наголошується в заяві.

Піпа вважає необґрунтованими й завідомо неправдивими звинувачення Арестовича на її адресу в "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі" за те, що зробила зауваження виконавцю пісень Цоя у Львові.

Народна депутатка нагадала, що законодавство України передбачає обмеження на використання музичного продукту держави-агресора.

Раніше Арестович у своєму телеграм-каналі повідомив, що після його звернення Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань розпочати кримінальне розслідування проти Піпи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА